تا قبل از تکنولوژی لیزر موهای زائد رهایی از خارش ناشی از موهای تیغ زده و یا دیدن موهای زبر و مجعد بر روی چانه روزگاری ، یک خواب و خیال بود اما امروزه تمام این رویاها به حقیقت پیوسته است.
به جرات می توان گفت رشد موهای زائد یکی از ناخوشایندترین اتفاقاتی است که تقریبا همه افراد با رسیدن به بلوغ آن را تجربه میکنند. موهای زائد با رشد در بعضی از نقاط بدن مانند زیربغل مشکلاتی مانند عرق کردن و بو گرفتن را به همراه دارد.
همینطور اصلاح یا اپیلاسیون موهای زائد باعث به وجود آمدن مشکلات دیگری مانند زخم شدن، خارش و حتی در بعضی از موارد باعث تیره شدن پوست میشود. ضمن اینکه اصلاح یا اپیلاسیون موهای زائد کاری زمانبر بوده و نتیجه آن اصلا ماندگار نیست.
امروزه لیزر موهای زائد یکی از رایجترین و موثرترین روشهای زیبایی می باشد که به محبوبیت خوبی در جهان رسیده و معمولا نتیجه رضایتبخشی برای فرد به همراه دارد.
اگر شما هم از روشهای موقت از بین بردن موهای زائد خسته شدهاید، شاید وقت آن است که به لیزر موهای زائد خود فکر کنید. در این مقاله از سایت سپیدار به شما میگوییم که لیزر موهای زائد چیست و لیزر چگونه میتواند شما را از شر درد و مشکلات اپیلاسیون و اصلاح راحت کند؟
لیزر موهای زائد با استفاده از فناوری نور یک روش درمانی خاص برای حذف موهای زائد به مدت طولانی است که حجم موهای زائد در جلسات اول کاهش پیدا می یابد و موها نازک شده و در نهایت از بین می رود.
لیزر برای مدت زمان زیادی خیال شما را از رشد مجدد موهای زائد راحت می کند.
لیزر به این صورت باعث از بین رفتن موهای زائد می شود که با استفاده از فناوری نور ریشه و فولیکول هر تار مو را از بین می برد. با از بین رفتن ریشه و فولیکول، دیگر موها نمی توانند رشد کنند و این باعث می شود تا موهای بدن به طور دائمی برداشته شوند.
انواع دستگاه های لیزر موهای زائد
دستگاه لیزر الکساندرایت:
دستگاه الکساندرایت یکی از سریعترین دستگاههای موزدایی است اما میتواند در افرادی با پوستهای تیره باعث ایجاد لکههای پوستی شود. الکساندرایت یکی از محبوبترین دستگاههای لیزر موهای زائد در جهان به شمار میرود.
دستگاه لیزر دایود:
دستگاههای لیزر موهای زائد دایود نسبت به دستگاه الکساندرایت طول موج نور بیشتری تولید میکنند و به عمق پوست نفوذ میکنند.
دستگاه لیزر روبی:
لیزر روبی از قدیمیترین فناوریهای لیزر موهای زائد است که طول موج آن میتواند باعث تیره شدن پوست شود.
دستگاه لیزر IPL:
این دستگاه چندین طول موج نور را از طریق پوست به فولیکولهای مو در سطوح مختلف میرساند و آنها را هدف قرار میدهد.
دستگاه ND Yag:
دستگاههای لیزر ND Yag دو نوع مختلف نور تولید میکنند. یکی از این نورها فولیکولهای مو در عمق بیشتری از پوست را هدف قرار میدهد و دیگری روی فولیکولهای نزدیک به سطح پوست اثر میگذارد.
انواع روش های حذف موهای زائد:
دو نوع روش برای برطرف کردن موهای زائد وجود دارد:
1-سیستم های لیزری شامل دستگاه های الکساندریت (طول موج پایین)، دایود و لیزر با طول موج بالا
2- سیستم های غیر لیزری (سیستم های نوری لامپ های زنون) شامل دستگاه های ای لایت (E-LIGHT) و آی پی ال (IPL) که با سیستم فلش لامپ زنون کار می کنند و علاوه بر نور از رادیوفرکانس نیز به طور همزمان استفاده می کند و به همین دلیل روی موهای کم رنگ (طلایی ، سفید) اثر بهتری دارد.
به طور کلی امروزه با پیشرفت تکنولوژی و ورود دستگاه های جدید امکان لیزر برای افرادی که موی روشنی دارند نیز مهیا شده است ، اما جلسات لیزر این افراد کمی بیشتر از افرادی است که موهای تیره و پوست روشنی دارند، زیرا هیچ رنگدانه کافی برای لیزر وجود ندارد که به طور موثری مورد هدف قرار گیرد، ولی در کل می توانند از لیزر موهای زائد استفاده کنند و نتیجه بگیرند.
افرادی که مو و پوست تیره دارند نیز به لطف پیشرفت دستگاه های جدید می توانند از لیزر موهای زائد بدون هیچ مشکلی استفاده کنند، دستگاه لیزر Nd:YAG بسیار برای این افراد مناسب می باشد که به راحتی می تواند برای افرادی با ترکیب موهای تیره و پوست تیره استفاده شود.
چند جلسه لیزر برای از بین بردن موها لازم است؟
برای اکثر افراد، انجام چهار تا شش جلسه لیزر موهای زائد که با فاصله تقریباً شش هفته برنامه ریزی شده اند، بهترین نتیجه را دارند. همچنین ممکن است یک یا دو بار در سال به یک جلسه اضافی برای تمدید نیاز داشته باشید.
مزیت های لیزر موهای زائد برای شما چیست؟
به عنوان روشی غیر جراحی و غیر تهاجمی برای از بین بردن مو ، فواید زیادی دارد:
سرعت درمان بالا:
اگرچه مدت زمان درمان در هر فرد بسته به اندازه منطقه مورد نظر متفاوت است، ( به طور مثال زمان لیزر صورت کمتر از زمان لیزر دست ها یا پاها می باشد ) اما سرعت لیزر بسیار بالاتر از روش های درمانی دیگر همانند اپیلاسیون وکس کردن و شیو می باشد. همچنین در طی چند هفته اول از اولین درمان خود شما نتایج (نازک شدن و کاهش حجم) را در موهای خود مشاهده خواهید کرد.
درد کمی حس خواهید کرد:
پس از شروع درمان شما دیگر نیازی به مقابله کردن با موهای ناخوشایند مانند آنچه که با اپیلاسیون بروز می کند ندارید، همین امر در مورد سوختگی تیغ نیز وجود دارد، در افراد مختلف شدت درد متفاوت می باشد و اینکه در بعضی نقاط بدن ممکن است درد بیشتری را حس نمایید.
اما در دستگاه های جدید لیزر این درد به صفر رسیده است و در باقی دستگاه های دیگر نیز همانند ضربه ی یک کش لاستیکی است که با کولینگ قوی دستگاه ها و استفاده از کرم ها و لوسیون ها بی حسی یا درد بسیار کمی حس خواهید کرد یا چیزی در کل حس نخواهید کرد.
تاثیر گذاری بالایی در حذف موهای زائد دارد:
اشعه لیزر به عمق پوست نفوذ کرده و فولیکول موی شما را هدف می گیرد و آن را از بین می برد این فولیکول برای رشد مجدد به زمان بالایی نیاز دارد به همین دلیل لیزر موهای زائد موثرترین روش برای رفع موهای زائد شما به نسبت بقیه روش ها می باشد.
دقت بالا:
در لیزر موهای زائد اشعه لیزر با دقتی بالا به سمت فولیکول مو هدایت و آن را تخریب و نابود می کند به طوری که به بافت های مجاور آسیبی نمی رسد.
هزینه و قیمت:
ممکن است شما مجبور به سرمایه گذاری مقدماتی بیشتری برای از بین بردن لیزر موهای زائد باشید، اما در دراز مدت لیزر موهای زائد برای شما به صرفه تر است زیرا شما برای اپیلاسیون ، کرم اصلاح یا ریش تراشی و وکس کردن در طول فواصل زمانی کم و تا آخر عمر باید به طور منظم هزینه کنید.
اما لیزر درمانی طولانی مدت است بعد از اتمام جلساتی که کلینیک برای شما تعیین می کند شما فقط کافیست هر چند ماه یکبار فقط برای تمدید به کلینیک مراجعه نمایید که خود در دراز مدت هزینه ی زیادی را برای شما صرفه جویی خواهید کرد.
در تمام نواحی بدن می توان لیزر را انجام داد:
شما می توانید لیزر موهای زائد را در هر نقطه از بدن انجام دهید : صورت ، پاها ، پشت ، زیر بغل ، خط بیکینی یا هر جای دیگری که موهای زائد دارید.
دیگر نگران موهای زیر پوستی نباشید:
بعد از انجام لیزر موهای زائد، مو از ریشه تخریب شده و دیگر جایی برای رشد ندارد، اما بعد از شیو کردن و یا اپیلاسیون فولیکول مو هنوز سر جای خود می باشد و احتمال بالایی وجود دارد که موهایی که می خواهند دوباره رشد کند به صورت کج رشد نمایند و باعث عفونت در پوست گردند.
حتی اگر بعد از لیزر مویی نیر امکان رشد داشته باشد این مو به دلیل دقت بالای لیزر کاملا صاف و بدون کج شدن رشد خواهد کرد.
کارهایی که قبل از لیزر باید انجام داد:
قبل از درمان و شروع دوره ی لیزر، باید ناحیه موردنظر را کاملا با تیغ اصلاح کنید. بعضی از نقاط بدن که دارای پوست حساستری هستند، به کرمها یا ژلهای بیحسی نیاز دارند. پس حدودا نیم ساعت قبل از لیزر آن ناحیه، باید از کرم بیحسی استفاده کنید تا در طول درمان، متوجه درد یا ناراحتی نشوید.
لیزر موهای زائد در اتاق مخصوصی برای همین کار انجام میشود و شما حین انجام لیزر، باید از عینکهای محافظ چشم استفاده کنید. لیزر با ایجاد گرما و تبخیر فولیکولها، موها را از بین میبرد. پس حین درمان ممکن است بویی مانند سوختن بوی گوگرد به مشامتان برسد. مدت زمان انجام لیزر موهای زائد بستگی به وسعت ناحیه تحتدرمان دارد. لیزر موهای زائد برای کل بدن حدودا ۴۵ دقیقه تا یک ساعت طول خواهد کشید.
لیزر موهای زائد چه کاربردهایی دارد؟
با توجه به مطالبی که تا اینجای مقاله گفتیم، لیزر موهای زائد یک روش عالی و موثر برای از بین بردن موهای زائد است.
قسمتهای زیادی در بدن وجود دارند که با موهای زائد درشت یا نازک پوشیده شدهاند.
با مراجعه به پزشک متخصص میتوانید از اینکه موهای کدام قسمت بدن خود را میتوانید با لیزر از بین ببرید، اطمینان حاصل کنید.
به طور کلی، لیزر برای تمام قسمتهای بدن میتواند کاربردی باشد. با یک معاینه کلی میتوانید بنا به نیاز خود، لیزر موهای زائد انجام دهید.
با استفاده از تکنولوژی لیزر میتوان موهای زائد ناحیههای زیر را از بین ببرد:
لیزر صورت
موهای زائد صورت میتواند ظاهر ناخوشایندی برای ما ایجاد کند. هرچند موهای این قسمت بسیار نازک، ظریف و کمرنگ هستند؛ با این حال تاثیر خود را روی صورت نشان میدهند. با توجه به اینکه برای گرفتن بهترین نتیجه از لیزر موهای زائد بهتر است موها ضخیم و تیره باشند، پس برای رسیدن به بهترین نتیجه در لیزر صورت باید صبر بیشتری به خرج دهید. علاوه بر این، فاز استراحت موهای صورت طولانیتر از سایر موها هستند و ممکن است شما مجبور باشید فاصله هر دو جلسه لیزر را از حالت عادی بیشتر کنید
لیزر دست
بیشتر افراد شاهد موهای زائد در دستهای خود هستند. این موها از مچ تا آرنج ضخامت بیشتری نسبت به موهای بازو دارند و لیزر روی آنها بهتر پاسخ میدهد. اما قسمتهایی از دست که موهای نازک، بور و کرکی دارد را نمیتوانید با لیزر موهای زائد از بین ببرید. پس بهتر است برای لیزر دست حتما با پزشک متخصص مشورت کنید و در صورت مناسب نبودن، از لیزر موهای این قسمت از دست خودداری کنید. چون نتیجه معکوسی دریافت خواهید کرد.
لیزر زیربغل
لیزر موهای زائد زیربغل یکی از محبوبترین روشهای موزدایی است؛ مخصوصا که موهای این ناحیه معمولا تیرهتر و ضخیمتر از سایر قسمتها بوده و در اثر اصلاح یا اپیلاسیون مداوم رنگ این ناحیه تیرهتر است. لیزر زیربغل معمولا در همان جلسات ابتدایی نتیجه قابلمشاهدهای برای شما به ارمغان می آورد. اما برای کاهش دائمی موهای زیربغل باید ۶ تا ۸ ماه بهصورت مداوم جلسات موزدایی خود را ادامه دهید.
لیزر پاها
پاها از دیگر قسمتهای بدن هستند که میتوانید با خیال راحت آنها را با استفاده از لیزر، موزدایی کنید. چون موهای پا معمولا ضخیمتر و تیرهتر از موهای سایر نواحی بدن است. به همین خاطر در همان جلسات ابتدایی از نتیجه لیزر پاها شگفتزده خواهید شد.
لیزر بیکینی
موهای ناحیه بیکینی هم مانند موهای پاها و زیربغل اغلب تیره و ضخیم هستند و همین باعث میشود که این ناحیه هم به یکی از قسمتهایی که بهترین نتیجه را در لیزر موهای زائد میگیرد، تبدیل شود. بیشتر بیماران تقریبا بعد ۴ تا ۶ جلسه موزدایی بیکینی با لیزر نتایج قابلتوجهی به دست میآورند.
لیزر شکم
موزدایی از شکم از دیگر کاربردهای لیزر موهای زائد است. البته برای انجام لیزر روی این ناحیه هم باید دقت زیادی به خرج دهید. چون موهای شکم هم در بیشتر موارد آنقدر ظریف و کمرنگ هستند که لیزر روی آنها جواب ندهد.
لیزر کمر
اگر موهای کمرتان درشت و تیره است، میتوانید با استفاده از لیزر از آن موزدایی کنید. اما اگر کمر شما مو ندارد یا موهای آن حالت کرکی و بور است، لیزر را برای این ناحیه توصیه نمیکنیم.